Restaurant Cuichine Antwerpen

www.cuichine.be

Het andere China

“De Lange Muur” of “In de Draak”: namen van Chinese restaurants waarbij we spontaan denken aan gouden leeuwen, overdadige ornamenten, rood interieur,… Met Cuichine als naam voor het nieuwe hippe restaurant, benadrukte onze klant af te willen afstappen van het traditionele interieur en de honderden gerechten op de kaart.

Inside nam de uitdaging aan om het oorspronkelijk uitgeleefde bruin café te transformeren in een strak hedendaags culinair Chinees restaurant. De troeven van het bestaande pand werden behouden, zoals de originele mozaïekvloer en de statige plafonds. De smalle zaak werd vergroot met een uitbouw en ook optisch verruimd door een grote zwarte glazen wand. Het donkere parket en meubilair, gecombineerd met plafonds in goudverf zorgen voor de warme toets.

Het Aziatische gevoel wordt opgewekt door een oosters geïnspireerd verlicht raamwerk en door meubilair dat doet denken aan Chinese kalligrafische tekens. De zelf ontworpen lampkappen aan het plafond zijn gebaseerd op traditionele Chinese lampionnetjes.

Contacteer ons vrijblijvend