Restaurant L' Atelier Ieper

In een statig gebouw op de Grote Markt in Ieper was sinds jaar en dag een fotowinkel gehuisvest. De eigenaars van horecazaak Cyper, eveneens gelegen op de Grote Markt van Ieper, kregen de mogelijkheid om er een horecazaak van te maken. Een prachtige opportuniteit maar tegelijk zeer ingrijpend! Een specialist was nodig en daarom werd Inside aangesproken om het volledige interieurproject uit te werken van concept tot oplevering.

Uitbater Cathelin Neyens is gebeten door de rallysport. Hij heeft een eigen werkplaats waar hij oude Mini's prepareert en hij rijdt zelf historic rally's met een Mini Cooper. Hij wou een interieur dat refereerde naar zijn passie.

Inside is zelf passioneel aan de slag gegaan met dit idee bij het uitwerken van het interieurconcept

Autolampen werden verlichtingsarmaturen, oude auto onderdelen werden decoratieve elementen en een echte classic Mini Cooper rallywagen werd vooraan in de zaak geplaatst. Inside maakte een fotoreportage van de autowerkplaats van Cathelin en gebruikte deze prachtige zwart-wit foto's om enkele muren mee aan te kleden. Ook het specifieke logo werd door Inside ontworpen.

De gebruikte materialen zoals zichtbare kabels, ruw metaal en beton verwijzen naar de autowerkplaats. 

Het interieur ademt de gewenste sfeer uit en geeft L' Atelier haar eigen authentieke identiteit en een bijzondere aantrekkingskracht

Inside is er weer in geslaagd om de zintuigen van de klanten te prikkelen en in een belangrijke mate bij te dragen tot het succes van onze opdrachtgever!

Contacteer ons vrijblijvend