Restaurant Zuid 55 Brugge

www.zuid55.be

Voor de locatie van het all-new restaurant Zuid 55 werd gekozen voor een eerder onopvallend gebouw gelegen buiten het drukke centrum van Brugge, met als grootste troef voldoende ruimte en parkeerplaats.

De aantrekkingskracht moet dus vooral komen van de uitstraling van de zaak en van de culinaire verwennerij die samen voor de reputatie moeten zorgen.

Horecaspecialist Inside werd aangesproken voor het ontwerpen en realiseren van de inrichting van het gloednieuwe restaurant. Eigenaar Frederik Roose wou een zaak met een trendy look en een sfeer die hem bekend is van de vele topzaken die hij tijdens zijn internationale carrière overal ter wereld heeft kunnen ontdekken. Zijn passie voor wijn en de uitstekende wijnkaart moesten ook een gezicht krijgen in de zaal. 

Inside bedacht een interieurconcept om U tegen te zeggen met veel aandacht voor detail.

Hout en metaal voeren de boventoon. Opvallend zijn de zelf ontworpen en op maat gefabriceerde  decoratieve verlichtingsarmaturen boven de tafels. Verschillende zones werden gecreëerd in de diepe ruimte, onder andere door de positie van de geklimatiseerde wijnkamer die een prominente plaats kreeg centraal in het restaurant. Lage en hoge, ronde en rechthoekige, kleine en grote tafels wisselen elkaar af en bieden hierdoor vele mogelijkheden. De spuitpleister op het plafond is niet alleen decoratief maar verhoogt ook gevoelig het akoestisch comfort van de gasten.

Ook de buitenzijde werd onder handen genomen, zowel voor- als achteraan en biedt plaats aan gezellige terrassen. Het nieuwe schrijnwerk en de gevelbekleding laten het gebouw nu ook meteen opvallen in het straatbeeld.

De superlatieven over het interieur van de nieuwe zaak vallen op in alle commentaren : prachtige inrichting, een superkader, very stylish, ...

Met Zuid 55 heeft Inside er weer een schitterende referentie bij!!

Contacteer ons vrijblijvend