Bedrijfsrestaurant Bistro Insieme Axxes Business Park Merelbeke

www.bistroinsieme.eu

Een eigentijdse en vernieuwende interpretatie van een bedrijfsrestaurant. Dat was de interieuruitdaging waarvoor Bistro Insieme ons stelde. Vanaf de 1e ontmoeting was duidelijk dat uitbater Henk Verhaest een visie had. Een visie die Inside tot in de puntjes hielp realiseren en dat in een maand tijd!

Henk Verhaest is geen onbekende in de horecawereld. Meer dan 20 jaar was zijn bedrijf Gourmet Invent de exclusieve cateraar van klanten als Vorst Nationaal en Flanders Expo. De innoverende ondernemer weet dus waarover hij spreekt als het aankomt op food & hospitality. Voor Bistro Insieme in Merelbeke hadden Henk en de eigenaar van het gebouw, Leasinvest, een uitgekiende visie. Ze wilden het bestaande, gedateerde bedrijfsrestaurant herinrichten en een volledig nieuwe interpretatie geven aan het concept.

Strak design, warme sfeer

Bistro Insieme ligt in het Axxes Business Park, aan de E40. De ideale locatie dus voor een zakenlunch met klanten, partners of collega’s. Henk en Leasinvest wilden het oorspronkelijke bedrijfsrestaurant omvormen tot een sfeervolle en eigentijdse bistro, waar het gezellig vertoeven is. Hiervoor konden ze rekenen op de expertise van Inside. We dachten na over de perfecte look & feel, looplijnen, indeling, concept, duurzaamheid, comfort en sfeer. In plaats van zomaar een plek om te eten, wilden we een belevenis creëren.

Inside nam na het ontwerp ook de uitvoering van de nieuwe horecainrichting volledig op zich. We startten in een gestripte ruimte die van vloer tot plafond ingericht moest worden. Van het plafond met korrelige structuur, over de eigentijdse verlichtingsarmaturen en retro, witte wandtegels tot de moderne, donkergrijze gietvloer. En laten we ook de wand met boom-design niet vergeten, die een mooi en zacht contrast vormt met de strakke, eerder industrieel geïnspireerde basiselementen in het interieur. Omdat we de klanten van Bistro Insieme de mogelijkheid willen geven om te werken in het restaurant, dachten we natuurlijk ook na over praktische zaken zoals akoestiek, verlichting, elektriciteitsvoorziening, wifi-aansluiting en privacy.

Het resultaat is een mooie, moderne, frisse en functionele bedrijfsbistro die over de nodige aantrekkingskracht beschikt om zakenlui uit omliggende kantoren te lokken. Inside realiseerde dit vernieuwende concept in recordtempo. Op 5 april 2016 was de ruimte beschikbaar voor ons en op 10 mei 2016 was het restaurant al open! Uitbater Henk Verhaest was niet alleen onder de indruk van onze snelle oplevering, maar ook van onze vertaling van briefing naar inrichting, ons respect voor het budget en de vriendelijke en vakkundige opvolging. Hij raadt Inside steevast aan bij anderen en dankzij hem beginnen we aan een aantal nieuwe projecten.  

Veelbelovende start voor Bistro Insieme

De verouderde bedrijfskantine is nu omgetoverd tot een hippe bedrijfsbistro met een lekker en gevarieerd aanbod warme en koude gerechten, gemaakt van verse producten. Amper 4 weken na opening van Bistro Insieme zat het aantal klanten al in stijgende lijn. Heel wat zakenlui weten de weg te vinden naar het moderne bedrijfsrestaurant, dat een voorbeeld is voor veel bedrijven! 

Fotografie: http://obskur.studio

"Inside wist het cateringconcept van Bistro Insieme binnen het afgesproken budget en timeframe perfect te vertalen naar een praktisch en sterk vormgegeven interieur. Een 10 op 10 lijkt me verdiend!"

Henk VerhaestBistro Insieme
Contacteer ons vrijblijvend