Hotel Le Sanglier des Ardennes Durbuy

www.sanglier-des-ardennes.be

Het alom bekende hotel-restaurant Le Sanglier des Ardennes gelegen in Durbuy werd in 2017 overgenomen door de groep La Petite Merveille.  

De nieuwe eigenaars, Bart Maerten en Marc Coucke hadden hierbij de visie om al het goede en de traditie van dit gerenommeerd hotel te behouden maar te hernieuwen en uit te breiden. Dit was nodig om de wensen van de gasten van vandaag te overtreffen. 

Vanuit deze nieuwe visie werd een plan gemaakt voor meerdere jaren. De eerste stap daarin was ervoor zorgen dat op culinair gebied Le Sanglier des Ardennes weer een vaste waarde werd, gekend voor haar kwaliteit. Om dit doel te bereiken werd de keuken volledig vernieuwd en kwam het geheel onder de leiding van de talentvolle en ervaren sterrenchef Wout Bru, zakenpartner van Bart en Marc. Hij bracht het gastronomisch restaurant weer op topniveau.

De volgende stap is het aanpassen van de infrastructuur van Hotel Le Sanglier des Ardennes. De verbouwing en herinrichting van het hotel is een project van meerdere jaren. 

Inside werd gevraagd om het nieuwe interieurconcept te bedenken en volledig uit te werken, dankzij haar talrijke topreferenties en succesvolle voorafgaande samenwerkingen met La Petite Merveille.

In eerste instantie werd de brasserie van Le Sanglier omgevormd tot La Bru'sserie, de tapasbar van Wout Bru met een trendy vibe. In tweede instantie werd de ingang, de bar en 23 kamers van het hoogst gelegen deel van het hotel getransformeerd.

Inside creëerde een chique maar ongedwongen sfeer doordrongen van gezelligheid en warmte in een kader dat refereert naar de prachtige natuurlijke omgeving.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan nog een nieuw hoofdstuk in de lange geschiedenis van Le Sanglier des Ardennes. In de volgende fase komt er een volledig nieuwe receptie, centraal gelegen tussen Le Sanglier Haut en Le Sanglier Bas en een tunnel die beide gebouwen met elkaar verbinden. In 2019 zal de laatste fase starten. De volledige afbraak en heropbouw van Le Sanglier Bas. Uiteindelijk zal Le Sanglier des Ardennes beschikken over 100 kamers, 3 restaurants, 6 vergaderzalen en een wellness centrum. 

Inside garandeert in elke ruimte van dit geweldige hotel een fantastische beleving voor de klanten. De opwaardering van de prachtige wijnkelder is daar een heel mooi voorbeeld van.

Contacteer ons vrijblijvend