Ontmoetingsplaats ARhus Café Roeselare

www.arhus.be/arhuscafe

ARhus Café is het eerste officiële kruisbestuivingscafé ter wereld!

Wisselwerking. Inspiratie. Ontmoeting. Kennis delen. Heerlijk voedsel voor lichaam en geest. Dat is de kruisbestuiving die je terugvindt in ARhus Café, dé centrale ontmoetingsplaats in Roeselare en regio. Het ARhus Café is gelegen op de 1ste verdieping van kenniscentrum ARhus. Opvallende gele neonverlichting wijst de bezoekers de weg naar het café.

Geïnspireerd door het principe van kruisbestuiving werkte Inside samen met het belevingsbureau Gelotology een vooruitstrevend interieurconcept uit. Het ARhus Café ondersteunt volop de ARhus-missie om kruisbestuiving tussen mensen, ideeën en kennis te stimuleren. Het interieur van het ARhus Café nodigt namelijk uit tot ontmoeten, tot creëren en tot het verwerven en delen van kennis.

De ruimte is voor iedereen en voor alle gelegenheden geschikt. Een krant, magazine of boek lezen bij een koffie, lunchen met vrienden, afspreken met zakenpartners, samen studeren of werken in een stimulerende omgeving, een walking dinner na een conferentie of een drink tijdens een evenement: alles kan in het ARhus Café! En dit zonder de ruimte telkens te moeten herinrichten.

Door een doordachte indeling en innovatieve oplossingen is de ruimte enorm functioneel terwijl de geweldige vibe van het interieur altijd gegarandeerd blijft.

Zo zijn alle tafels in de hoogte verstelbaar, zijn de stoelen stapelbaar, kan de verlichting eenvoudig in verschillende sferen ingesteld worden en zijn er overal stopcontacten aanwezig.

Het thema kruisbestuiving valt op verschillende manieren te ontdekken in het interieur, de ene al subtieler dan de andere. Zo wordt de letterlijke en figuurlijke betekenis van het woord kruisbestuiving in grote houten letters weergegeven op een wand van het café. Minder opvallend zijn de hexagonale vormen van tegels, pendels en tafels die verwijzen naar de honingraten in de bijenkast op de patio van het ARhus Café. De bijen doen uiteraard veel aan (kruis)bestuiving…

Het interieur in het ARhus Café is meer dan verrassend te noemen. De metalen rekken zijn basiselementen die voorzien kunnen worden van allerlei modules die elk een eigen functie hebben. Zo zijn er plantenbakken, grabbeltonnen, verticale en horizontale presentatiemodules en legplanken met krijtbord. Deze modules kunnen gemakkelijk verplaatst worden in functie van de collecties die gepresenteerd worden. De bar is multifunctioneel en leent zich zowel tot selfservice als bediening aan tafel. De keuken kan door middel van een rolluik volledig worden geopend zodat bezoekers kunnen participeren met de chef. De glazen wanden rond de theaterruimte kunnen geopend worden zodat de tribune integraal onderdeel uitmaakt van het café. De zwarte tafels zijn krasbestendig, vetvrij en beschrijfbaar met krijt. Dit prikkelt de communicatie. De planten produceren extra zuurstof in de studiezone en zorgen voor een hoger concentratievermogen. Zachte zitbanken en kussens op een tribune nodigen de bezoekers uit om eens ergens anders te zitten dan op een stoel of barkruk.

In het ARhus Café gaat alle aandacht naar beleving zonder in te boeten op functionaliteit. Beiden versterken elkaar en ze vormen samen een elementaire basis voor het succes van een horecazaak.

Deze functionaliteit en beleving waarborgen in een wijzigende context is geen sinecure. Zowel voor individuen als voor grote groepen moet de beleving fantastisch zijn. Het sterke en doordachte interieurconcept van ARhus Café scheert hoge toppen. Het steekt ver boven de massa uit. Tegelijk blijft het voor iedereen een uitnodigende en stimulerende omgeving.

Dankzij kruisbestuiving tussen een team van mensen met verschillende ervaringen en invalshoeken werd het café van meer dan 700 m² ingericht op een bijzondere, hedendaagse, slimme en unieke manier. Een sterk staaltje compromisloos experience design!

 

Contacteer ons vrijblijvend