Brouwerijcafé The Musketeers Sint-Gillis-Waas

www.themusketeers.be/nl/brouwerijcafe

Reconversie van een oude steenbakkerij

Brouwerij The Musketeers, gekend van onder andere Troubadour, namen een gloednieuwe complex in gebruik met een capaciteit van 60 hectoliter per brouwsel. Een volautomatische machine vult vervolgens zo’n 6.000 flessen per uur. Dit maakt het meteen de grootste onafhankelijke brouwerij van het Waasland.
 
De zaakvoerders Stefaan Soetemans en Kristof de Roo vonden na een jarenlange zoektocht een geschikte locatie in Sint-Gillis-Waas. Ze kozen voor een site met een rijk ambachtelijk verleden. Aanpalend aan de oude steenbakkerij werden de nieuwe moderne brouwzaal, het magazijn en de kantoren gebouwd. In het oude gebouw werd een bouwerijcafé ondergebracht. De bezoekers van het brouwerijcafé zullen de werking van de brouwerij kunnen ontdekken via een grote glazen wand die hen rechtstreeks inkijk geeft op de brouwzaal.
 

Brouwerijcafé als hotspot

Het door Inside gecreëerde brouwerijcafé is het uitstalraam van de brouwerij en meteen ook de nieuwe toeristische hotspot van het Waasland. De brouwerij is dan ook gelegen vlakbij een aantal fietsknooppunten en wandelroutes. In samenwerking met lokale partners zullen toeristische arrangementen uitgewerkt worden. De lat wordt hoog gelegd want er worden 25.000 bezoekers per jaar verwacht.
 
De nieuwe brouwerij is een krachtige combinatie van ambacht, erfgoed en innovatie. Met deze insteek werkte Inside het interieurconcept uit van het brouwerijcafé. Zie, voel en proef hier de authenticiteit van de Belgische biercultuur!
 
Contacteer ons vrijblijvend